Installation issues (MATLAB 2017b)


Join XMapTools Forums Troubleshooting Installation issues (MATLAB 2017b)

This topic contains 4 replies, has 3 voices, and was last updated by  Pierre Lanari 1 week, 2 days ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #1375

    stacy_phillips
    Participant

    Hello! I am trying to install XMapTools using MatLabR2017b (that is the license we have access to at the OU).
    I think I have followed the installation instructions correctly, but when I try to run XMapTools it comes up with a bunch of errors like:

    “Exception in thread “AWT-EventQueue-0″ java.lang.NullPointerException
    at javax.swing.GrayFilter.createDisabledImage(GrayFilter.java:49)
    at javax.swing.text.html.ImageView.getImage(ImageView.java:199)
    at javax.swing.text.html.ImageView.paint(ImageView.java:363)
    at javax.swing.text.BoxView.paintChild(BoxView.java:161)” etc.

    and the XMapTools screen doesn’t load all the buttons and menus properly.

    I am a complete rookie with MatLab and I’m not sure what I have done wrong! Any help would be greatly appreciated.

    Cheers,

    Stacy

    • This topic was modified 1 year, 2 months ago by  Pierre Lanari.
    #1376

    Pierre Lanari
    Keymaster

    Dear Stacy,

    Could you send me by email the text displayed in the Command Window after the installation?

    XMapTools has not yet been tested with this version of MATLAB it will be done soon. Sorry for the inconvenience.

    Best,

    Pierre

    #1381

    Pierre Lanari
    Keymaster

    Dear Stacy,

    I’ve now tested XMapTools 2.4.2 using MATLAB R2017b on a MacBook pro with OSX 10.11.6 and the software works fine. I don’t get any error and all the functionalities seem to behave normally.

    I suspect your MATLAB version to have some serious stability issues. Did you already try to re-install MATLAB?

    All the best,

    Pierre

    #1631

    anthnyrs
    Participant

    Hi,

    I also have the same problem. I installed the last version of XMapTools (2.6.3) with MatLab2017b and it shows the same errors (“Exception in thread “AWT-EventQueue-0″ java.lang.NullPointerException) and the screen doesn’t show the buttons.

    Thanks.

    Anthony.

    #1663

    Pierre Lanari
    Keymaster

    Hi Anthony,

    I would need to get a few additional details regarding the steps you were able to follow before this error appears. Can you run the setup program? Are you trying to run XMapTools from the mapping directory with the command “XMapTools”?

    Cheers,

    Pierre

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.